O nama

  • 26.03.2012.

Znak JVP Metković

Dragi posjetitelji

Čast mi je i zadovoljstvo srdačno Vas pozdraviti na službenoj stranici Javne vatrogasne postrojbe Metković

Iako je Javna vatrogasna postrojba Metković relativno mlada postrojba (osnovana 1999 godine), samo vatrogastvo u gradu Metkoviću ima dugu i uspješnu tradiciju koja seže u daleku 1933 godinu kada je osnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo Metković. Kao kruna dugogodišnjeg uspješnog rada DVD-a Metković jest i osnivanje Javne vatrogasne postrojbe.

Postrojba trenutno zapošljava 16 profesionalnih vatrogasaca koji svoju službu obavljaju u smjenskom radu 12-24-12-48 i koji će u svakom trenutku odgovoriti na poziv broja 93 ili 193.

Nadamo se da ćemo Vam kroz ovu stranicu uspjeti približiti rad Javne vatrogasne postrojbe Metković kao i vatrogasaca općenito. Vatrogastvo je značajna društvena djelatnost usmjerena prema spašavanju ljudi i imovine od požara i ugroženih požarom, ali i svim drugim mogućim opasnostima kao što su npr. poplave, potresi, prometne nezgode, razne vrste akcidenata i dr.

Kao zapovjednik postrojbe želim Vam da Vam naša pomoć nikad ne bude potrebna, no posjećujući ovu stranicu bit će nam drago da se uvjerite kako smo svaki trenutak 24 sata dnevno 365 dana u godini spremni pomoći Vam u bilo kojoj neželjenoj situaciji u kojoj bi se eventualno mogli naći.

Zapovjednik JVP Metković
dpl.ing. Jure Pilj