Riječ ZapovjednikaU ime svih djelatnika Javne Vatrogasne Postrojbe Metković (JVP Metković) koji su posvećeni tome da Metković bude sigurna zajednica, želimo vas pozdraviti na web stranici JVP-a. Uvjereni smo da će vas pružene informacije upoznati s širokim spektrom usluga i mogućnosti koje nudi naše obučeno osoblje. Naše usluge u zajednici vremenom su se mijenjale i razvijale. Od primarne službe za suzbijanje požara, do progresivne “sveopće opasnosti” u slučaju hitnih intervencija. Također neprestano radimo na podizanju svijesti građana o svakodnevnim požarnim opasnostima kako u urbanim sredinama tako i u prirodi. Mi odgovaramo na potrebe naše zajednice te obitelji i poduzeća koja Metković zovu domom.

 

Uvijek u prvim redovima, izuzetno smo ponosni na profesionalnost i predanost svih naših vatrogasaca. Uz stalnu podršku naših gradskih otaca, JVP Metković radi na usavršavanjima i obuci vatrogasaca kako bi pružili najkvalitetniju pomoć u području suzbijanja požara i drugih specijalnih područja spašavanja i reagiranja u hitnim slučajevima.

 

Naša strategija zaštite od požara u zajednici temelji se na dvije glavne komponente.

1.Javno obrazovanje o požarnoj sigurnosti

2. Hitna reakcija i suzbijanje vatre

 

Nadamo se da će vam ova web stranica pomoći da postanete svjesniji naših napora u ova dva područja; i najvažnije, mjere zaštite od požara koje možete poduzeti kako biste zaštitili svoju obitelj i imovinu. Potičem vas da se obratite bilo kojem djelatniku JVP Metković u vezi bilo kakvih pitanja ili nedoumica o požarnoj sigurnosti.

 

Naša misija je:

 

“Biti brižni tim posvećen promociji sigurnosti i pružanju pomoći sugrađanima u vrijeme potrebe”. Naša misija se vodi predanošću našim temeljnim vrijednostima:

 

Poštovanje, Integritet, Timski rad