Servis


 Servis vatrogasnih aparata djeluje pri Javnoj vatrogasnoj postrojbi Metković od njenog samog osnutka, te je njen sastavni dio.

 Rad servisa vatrogasnih aparata, te samo održavanje vatrogasnih aparata u mnogočemu je značajna  i opće korisna. Prvenstveno donosi postrojbi prihod koji se direktno ulaže u njen razvoj /nabavka vatrogasne opreme, investicijsko održavanje, popravci i održavanje vozila i sl.

 No značajna je i u širem smislu na način da vatrogasne aparate održavaju iskusni serviseri-vatrogasci koji to rade s punom pažnjom znajući da će ispravan vatrogasni aparat na određenom mjestu u određeno vrijeme značajno smanjiti potrebu za njihovom intervencijom.

 Servis vatrogasnih aparata ima i edukativno-obrazovnu ulogu na način da se mlađim naraštajima učenika Osnovnih škola našega grada koji nas redovno posjećuju može zorno prikazati sadržaj i svrha vatrogasnih aparata.

Servis vatrogasnih aparata Javne vatrogasne postrojbe Metković godišnje izvrši pregled nad više od 3000 komada vatrogasnih aparata ,licencirani smo i ovlašteni za obavljanje poslova održavanja svih vatrogasnih aparata proizvođača iz Hrvatske i ovlaštenih uvoznika vatrogasnih aparata. U servisu trenutno rade tri zaposlenika, a po potrebi uključuje se veći broj radnika na poslovima održavanja vatrogasnih aparata